Nasjonalbiblioteket

Billedlig talt

Gå til hjemmesiden

Utstillingen Billedlig talt på Nasjonalbiblioteket vises illustrasjoner fra samlingen i forskjellige stadier, fra første skisse til ferdig original.Vi har laget identitet og utstillingsdesign. I utstillingen presenteres skisser av bl.a. Lars FiskeGry Moursund, Finn Graff, Svein Nyhus og Trond Bredesen.  

Les mer

Idéen bak logoen ligger i å vise med enkle grep hva utstillingen handler om. Her er det ikke det ferdige bildet som har fokus, men snarere prosessen på tegnebordet med grubling, prøving og feiling.

Den samme idéen er benyttet på utstillingsdesignet hvor vi har behandlet rommet som et arbeidsrom hvor hver illustratør har fått sin stasjon. Alle utstillingselementene er i svart/hvit og vi har benyttet et håndtegnet grid som et bærende element hvor variasjoner i høyde og bredde gir et rikt, men behersket uttrykk. Gjennom å benytte oss av svart-hvite rammer på gulv og vegg, som varierer gjennom hele rommet, har vi skapt en illusjon om et prosjekt i bearbeidelse, en prosess i emning. Idéen om arbeidsrommet er forsterket gjennom papirprøver som henger i rommet og rekvisita som en arbeidslampe på to meter høyde og en diger papirkurv fyllt med uferdige skisser.