Koksa eiendom, Telenor, Statoil og Bærum kommune

Kunst og arkitektur på Fornebu

Praktverket om historien, arkitekturen, kunsten og menneskene som har skapt Norges mest ambisiøse byutviklingsprosjekt i moderne tid.

Les mer

Gjennom tilsammen 440 sider fordelt på to bøker om kunst og arkitektur får du en innholdsrik rundreise på det gamle flyplassområdet. Elmgren & DragsethOlafur Eliasson og Jenny Holzer er noen av verdens viktigste nålevende kunstnere som alle er representert på Fornebu og dokumentert i bokverket gjennom foto av Vegard Kleven med tekst av André Gali. Bygg tegnet av blant andre arkitektene i A-lab, SJ arkitekter og NBBJ er gjengitt gjennom eksteriør- og interiørfoto av Espen Gees med tekst av Andreas Vaa Bermann

– Vi har jobbet med utvikling og design av dette verket i flere år og har opplevd gjennom denne tiden at en helt ny by har tatt form. At Bærum kommune og flere av norges største selskap har satset på gode byrom og opplevelser gjennom kvalitetsarkitektur og kunstinstallasjoner bør stå som et forbilde for andre utviklere i Norge, sier Ina Brantenberg, kreativ leder i Tank.

Boka kan bestilles i bokhandel.