Ringsaker kommune

Elg i oppgang

Ny visuell identitet for Ringsaker kommune. Kommunevåpen og navn har fått en fast sammenstilling, og sammen med fargepalett, mønster, foto og malverk står Mjøskommunen rustet til å møte fremtidens kommunikasjonsbehov.

Les mer

Hva har Alf Prøysen, Sigbjørn Johnsen og Moelven felles? Jo, de har alle opphav i Ringsaker, kommunen på Mjøsas bredd, nord for Hamar. Ringsaker har hatt samme identitet siden 80-tallet, og manglet gode visuelle verktøy for å møte de mange kommunikasjonsoppgavene kommunen står overfor.

Tank opplevde en enorm raushet på sine mange turer til regionen, noe som i stor grad gjenspeiler seg i arbeidet vårt. Kommunen er full av kontraster som spenner fra det urbane byliv til det gode liv på landet – med fin natur, lokal mat og fantastiske turmuligheter sommer som vinter. Men viktigst av alt, en kommune handler først og fremst om folk, og her ble Alf Prøysen den store inspiratoren for jobben.

Ringsaker kommune har fått en ny visuell identitet med et unikt uttrykk som har som mål å ivareta den solide kulturelle bakgrunnen i regionen, samtidig som vi har vektlagt åpenhet, handlekraft og fremtidstro. Identiteten skal kunne variere fra formell og trygg på den ene siden, til leken og inkluderende i den andre, tilpasset situasjon og målgruppe.