Cappelen Damm

Prisvinnende ordbokserie

Vi fikk i oppgave å utarbeide en ikonisk merkevare for Cappelen Damms ordbøker. Løsningen inkluderer design av omslag, materie og minigrammatikk for tre serier med ordbøker. 

Tank ble hedret med gull og sølv i Årets vakreste bøker 2016 for ordbokserien.

Les mer

Det er utarbeidet en asymmetrisk løsning basert på geometriske former. Ved å bruke både form og farge som virkemiddel, øker vi den samlede signaleffekten samtidig som vi oppnår en nødvendig differensiering. 

Ordbøkene er bygd opp av ulike valører av en hovedfarge knyttet til hvert språk. De store ordbøkene og profesjonsordbøkene differensieres fra skoleordbøkene ved at hovedformen får fargen sort.

Valg av typografi er gjort på bakgrunn av en grundig research på typografi som er designet for små punktstørrelser. Fonten Sirba er en svært plassøkonomisk font og med liten strekkontrast og stor x-høyde, gjør den leseflyten optimal i liten størrelse. 

Oppslagsordet er gjennomgående satt i en signifikant spesialfarge i fet variant for å gi en signaleffekt som optimaliserer brukeropplevelsen når man slår opp i boka. Som en kontrast til Sirba brukes fonten Akkurat på omslag og i tittler for å skape et hierarki i materie og minigramatikk.